Kamień do pieczenia pizzy i chleba to niezwykły sposób by nasze wypieki były idealnie chrupiące, apetyczne i rumiane.
Znana w całej Europie, niemiecka marka Kuchenprofi przygotowała specjalny kamień z metalową kratką, który równomiernie rozprowadza ciepło, a ponadto wchłania wilgoć z ciasta, dzięki czemu po upieczeniu jest ono chrupiące i delikatne.
Kamień z powodzeniem zastępuje w domowych warunkach profesjonalny ceglany piec, oszczędzając przy tym cenne miejsce.
Przed pieczeniem, kamień powinno się nagrzać w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez minimum 20-30minut.
Idealnie nadaje się nie tylko do pieczenie cudownej pizzy, ale także chleba, bułek, ziemniaków czy grzanek.
Kamienia możesz używać zarówno w piekarniku elektrycznym jak i gazowym.
Został zaopatrzony w metalową podstawę, ułatwiającą wyjmowanie i wkładanie do piekarnika.
Firma Kuchenprofi dba o najwyższą jakość swoich produktów, dzięki czemu będziesz mógł cieszyć się kamieniem przez długie lata.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Kamień okrągły do pizzy z podstawką - Kuchenprofi
jestem zadowolona z zakupu.
topola10 [2017 /6 /30 10 :28:34]