Foremka na 3 lizaki w kształcie dziecięcego body.
Doskonałe foremki do tworzenia czekoladowych lizaków i ozdób na ciasta i torty. Idealne na "baby shower" lub chrzciny, bowiem foremki mają kształt niemowlęcego body. Kształt daje dużo możliwości ciekawych dekoracji i zestawień kolorystycznych.
Sposób przygotowania lizaków:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę, dodaj barwnik do rozpuszczonej czekolady.
2. Rozpuszczoną czekoladą wypełnij foremkę (użyj do tego celu worka cukierniczego firmy Wilton).
3. Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
4. Aby otrzymać kolorowe detale – użyj kolorowej czekolady i pokryj nią detale przy pomocy pędzelka. Zostaw do zastygnięcia. Uzupełnij rozpuszczoną czekoladą.
Najlepsza czekolada do robienia tego typu wyrobów to Candy Melts firmy Wilton, którą możesz zakupić w naszym sklepie (na wszystkie lizaki potrzeba ok. 321 g czekolady).
Zdjęcie przedstawia przykładowe lizaki wykonane za pomocą tych foremek.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek