Doskonałe foremki do tworzenia czekoladowych lizaków i ozdób na ciasta i torty. 3 wzory oczu: bardzo groźne ze ściągniętymi brwiami, o niezbyt inteligentnym wyrazie oraz piracka opaska na oko :) Brzmi fajnie i tak wygląda. To świetna zabawa nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych.
Sposób przygotowania lizaków:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę, dodaj barwnik do rozpuszczonej czekolady.
2. Rozpuszczoną czekoladą wypełnij foremkę (użyj do tego celu worka cukierniczego firmy Wilton).
3. Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
4. Aby otrzymać kolorowe detale – użyj kolorowej czekolady i pokryj nią detale przy pomocy pędzelka. Zostaw do zastygnięcia. Uzupełnij rozpuszczoną czekoladą.
Najlepsza czekolada do robienia tego typu wyrobów to Candy Melts firmy Wilton, którą możesz zakupić w naszym sklepie (na wszystkie lizaki potrzeba ok. 400g czekolady).
Zdjęcie przedstawia przykładowe lizaki wykonane za pomocą tych foremek.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek