Doskonałe foremki do tworzenia czekoladowych lizaków i ozdób na ciasta i torty. 3 wzory oczu: bardzo groźne ze ściągniętymi brwiami, o niezbyt inteligentnym wyrazie oraz piracka opaska na oko :) Brzmi fajnie i tak wygląda. To świetna zabawa nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych.
Sposób przygotowania lizaków:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę, dodaj barwnik do rozpuszczonej czekolady.
2. Rozpuszczoną czekoladą wypełnij foremkę (użyj do tego celu worka cukierniczego firmy Wilton).
3. Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
4. Aby otrzymać kolorowe detale – użyj kolorowej czekolady i pokryj nią detale przy pomocy pędzelka. Zostaw do zastygnięcia. Uzupełnij rozpuszczoną czekoladą.
Najlepsza czekolada do robienia tego typu wyrobów to Candy Melts firmy Wilton, którą możesz zakupić w naszym sklepie (na wszystkie lizaki potrzeba ok. 400g czekolady).
Zdjęcie przedstawia przykładowe lizaki wykonane za pomocą tych foremek.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek