KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Szpachla (szpatuła) do wygładzania masy i lukru - 03-3106 - Wilton

4849

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Wilton

Nr produktu: 12259

Nr kat: 03-3106

Opis produktu
To idealne narzędzie do tworzenia perfekcyjnie gładkiej powierzchni tortu. Dla profesjonalistów i początkujących.

Wysoka szpatuła ze stali nierdzewnej z wygodną, antypoślizgowym uchwytem na środkiem i obustronnym ostrzem. Szpatuła służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.

Sposób użycia: by wygładzić wierzch tortu - ułóż róg szpatuły na środku tortu i przyłóż ostrze do powierzchni pod kątem 45 stopni. Obracając talerzem tortownicy trzymaj szpatułę nieruchomo, wykonaj 2-3 obroty, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły. By wygładzić boki tortu - ustaw szpatułę tak by zachować kąt prosty pomiędzy tortownicą a bokiem tortu. Trzymaj nieruchomo rękę ze szpatułą, chwyć obrotowy talerz tortownicy i obróć o 360 stopni, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły i powtórz 2-3 razy by uzyskać idealnie gładki bok. Wykończ wygładzanie szpatułą wygiętą.
Zobacz załączony film, który doskonale pokazuje jak używać szpatuły, by osiągnąć optymalny efekt.

Myć ręcznie, osuszyć po umyciu.

Szerokość: 7,6 cm
Wysokość: 22,9 cm

Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne