To idealne narzędzie do tworzenia perfekcyjnie gładkiej powierzchni tortu. Dla profesjonalistów i początkujących.
Wysoka szpatuła ze stali nierdzewnej z wygodną, antypoślizgowym uchwytem na środkiem i obustronnym ostrzem. Szpatuła służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.
Sposób użycia: by wygładzić wierzch tortu - ułóż róg szpatuły na środku tortu i przyłóż ostrze do powierzchni pod kątem 45 stopni. Obracając talerzem tortownicy trzymaj szpatułę nieruchomo, wykonaj 2-3 obroty, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły. By wygładzić boki tortu - ustaw szpatułę tak by zachować kąt prosty pomiędzy tortownicą a bokiem tortu. Trzymaj nieruchomo rękę ze szpatułą, chwyć obrotowy talerz tortownicy i obróć o 360 stopni, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły i powtórz 2-3 razy by uzyskać idealnie gładki bok. Wykończ wygładzanie szpatułą wygiętą.
Zobacz załączony film, który doskonale pokazuje jak używać szpatuły, by osiągnąć optymalny efekt.
Myć ręcznie, osuszyć po umyciu.
Szerokość: 7,6 cm
Wysokość: 22,9 cm
Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
Opinie o :
Szpachla (szpatuła) do wygładzania masy i lukru - 03-3106 - Wilton
Wygodna, precyzyjna idealna do wygładzania kremu... Mój nr 1!
Iwona30 [2020 /4 /27 14 :0:46]
rewelacyjny produkt
laura0308 [2019 /11 /6 18 :52:37]
Tak jak uwielbiam produkty Wiltona i mam ich wiele, tak niestety ta szpachla to porażka. Jedyny plus - solidnie wykonana i wysoka. Poza tym niestety słabo - uchwyt nie powinien być na środku szpachli, bo to znacznie utrudnia trzymanie oraz mocno zmniejsza powierzchnię zbierania kremu z tortu. Może do ostatnich szlifów na kremie się nadaje, ale do pierwszego wygładzenia całości raczej nie.
currara0 [2019 /10 /18 22 :31:16]
Produkt bardzo wysokiej jakości. Mocno ułatwia prace przy dekorowaniu ciast :)
Bajuchna [2019 /7 /9 10 :20:21]
Świetne i bardzo ułatwia pracę
EwelinaR92 [2019 /5 /13 18 :41:15]
Super sprawa! I rewelacyjna jakość produktu!
agusj [2014 /7 /28 15 :53:9]
mam ją od niedawna i faktycznie czym częściej używamy tym ręka się bardziej przyzwyczaja do tego narzędzia, ale niestety ćwiczenie czyni mistrzem, za pierwszym razem nic idealnie nie wychodzi, co nie zmienia faktu że fajne przydatne małe urządzenie bardzo dobrze wykonane. :biglol:
muffinkowy fetysh [2014 /5 /27 9 :18:21]
Polecam, wystarczy dobrze usztywnić rękę i każdy tort ma idealnie równą powierzchnie. Na chwilę obecną nie mam obracanego talerza, ale normalna patera na ciasto też sprawdza się doskonale.
aleksandra76 [2014 /3 /29 16 :1:22]