Foremka z 11 wgłębieniami na czekoladki w kształcie muszli w 5 wzorach.
Doskonałe foremki do tworzenia czekoladowych muszelek, jako ozdoby na ciasta lub jako domowe czekoladki.
Sposób przygotowania czekoladek:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę dodaj barwnik do rozpuszczonej czekolady.
2. Rozpuszczoną czekoladą wypełnij foremkę (użyj do tego celu worka cukierniczego firmy Wilton).
3. Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
4. Aby otrzymać kolorowe detale – użyj kolorowej czekolady i pokryj nią detale przy pomocy pędzelka. Zostaw do zastygnięcia. Uzupełnij rozpuszczoną czekoladą.
Najlepsza czekolada do robienia tego typu wyrobów to Candy Melts firmy Wilton, którą możesz zakupić w naszym sklepie.
Zdjęcie przedstawia przykładowe czekoladki wykonane za pomocą tych foremek.
Opinie o :
Foremki do czekoladek Muszle - 03-0-0089 - Wilton
Jak prawdziwe czekoladki z bombonierki.
gragrazynka
[2015
/8
/24 23
:11:29]
urzekająca forma, jako wielbicielka pralin owoce morza musiałam ją mieć :) wytrzymały, gruby plastik, łatwe czyszczenie i piękne kształty
louella
[2014
/12
/8 14
:59:38]
Z foremek wychodzą śliczne kształty. Robiłam ozdoby z gorzkiej i mlecznej czekolady. Zdecydowanie ładniejsze wyszły te ciemne, ale były dosyć twarde (prawdziwie deserowe), natomiast z czekolady mlecznej z karmelową wkładką - pycha ;)
rachitka
[2014
/7
/10 15
:16:32]
polecam!!! wychodzą ładne muszelki :up:
klosinska2
[2014
/5
/14 2
:26:38]
Forma sztywna, mocna, trwała, czekoladki wyskakują z niej same. Polecam. :up:
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Foremki do czekoladek Muszle - 03-0-0089 - Wilton
Jak prawdziwe czekoladki z bombonierki.
gragrazynka [2015 /8 /24 23 :11:29]
urzekająca forma, jako wielbicielka pralin owoce morza musiałam ją mieć :) wytrzymały, gruby plastik, łatwe czyszczenie i piękne kształty
louella [2014 /12 /8 14 :59:38]
Z foremek wychodzą śliczne kształty. Robiłam ozdoby z gorzkiej i mlecznej czekolady. Zdecydowanie ładniejsze wyszły te ciemne, ale były dosyć twarde (prawdziwie deserowe), natomiast z czekolady mlecznej z karmelową wkładką - pycha ;)
rachitka [2014 /7 /10 15 :16:32]
polecam!!! wychodzą ładne muszelki :up:
klosinska2 [2014 /5 /14 2 :26:38]
Forma sztywna, mocna, trwała, czekoladki wyskakują z niej same. Polecam. :up:
whiteada [2013 /12 /23 19 :51:0]
polecam, śliczne wychodzą czekoladki i inne ,
mixtoorka [2013 /10 /17 12 :15:7]
nie tylko na czekoladki =)
karotek [2013 /7 /14 13 :40:25]