Wok to naczynie, którego używa się od ponad 2000 lat. Pomimo, że wywodzi się z Chin, jest niezmiernie popularne także w Europie oraz wielu zakątkach świata.
Obszerne dno na którym układa się najpierw składniki, które smażą się najwolniej np. mięso, następnie odsuwa się je na bok naczynia, aby nie wystygło zanim usmażą się kolejne składniki np. warzywa. Trzeba zaznaczyć, że składniki muszą być drobno pokrojone.
Wok dodatkowo zawiera drewniane akcesoria: pałeczki oraz szczypce.
Średnica 37 cm
Wymiary zewnętrzne 45,5 x 37,0 x 5,0 cm
Waga 7,3 kg
Materiał - żeliwo pokryte emalią
- szklana pokrywka
- stalowy ruszt
- drewniane akcesoria: pałeczki oraz szczypce
- uchwyt pokrywki wykonany z tworzywa sztucznego (bakelitu) odporność do 220°C
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek