Kamień do pieczenia pizzy i chleba na stojaku + nóż - Dexam

9999

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: natychmiast

Marka: Dexam

Nr produktu: 8759

Nr kat: DX-17841022

Opis produktu
Chrupiąca, aromatyczna pizza. Teraz możesz ją zrobić we własnej kuchni dzięki kamieniowi do pizzy.

Kamień rozprowadza równomiernie ciepło i wchłania wilgoć z ciasta, dzięki czemu jest ono wybitnie chrupiące i równo upieczone. Ma apetyczny, rumiany kolor, chrupiący spód i bardzo smakowite brzegi.

Kamień do pieczenia pizzy to coś, jak profesjonalny, ceglany piec. Nie zajmuje jednak tyle miejsca. Kamień przez długi czas utrzymuje ciepło i równomiernie przekazuje je ciastu - dlatego pizza na nim upieczona smakuje jak "z dobrej pizzerii", a nawet dużo lepiej, bo przygotujesz ją dokładnie tak, jak lubisz.

Oczywiście na kamieniu możesz upiec nie tylko pizzę, ale także chleb, tortille, chrupiące pierogi, ziemniaki, grzanki czy nawet ciasto.

Przed pieczeniem kamień należy nagrzewać w temperaturze 200 - 220 C przez minimum 20 - 30 minut. Kamienia możesz używać zarówno w piekarniku elektrycznym jak i gazowym.

Kamień Swift zaopatrzono w praktyczną stalową podstawę, dzięki czemu łatwo jest go wkładać oraz wyjmować z piekarnika.

Kamień po użyciu należy pozostawić do ostygnięcia, nie można rozgrzanego kamienia polewać płynami.
Kamień najlepiej jest myć ciepłą wodą po wystygnięciu. Nie można kamienia myć detergentami gdyż po wyschnięciu detergent może wchłonąć się w kamień i uwolni się podczas kolejnego pieczenia.

To produkt wysokiej jakości, wykonany z najwyższej jakości elementów, który będzie Ci służyć przez długie lata.

Średnica kamienia: 32 cm
Średnica podstawki: 35 cm

Materiał:
- kamionka
- stal nierdzewna
- drewno
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Kamień do pieczenia pizzy i chleba na stojaku + nóż - Dexam

Długo zwlekałam z zakupem kamienia do pieczenia pizzy. Wymówek miałam tysiąc, a to nie ma gdzie trzymać, a to na pewno pizza nie jest zdecydowanie lepsza nic z blaszki, a to i tamto. Aż przyszedł czas, że nauczyłam się piec chleb i pożyczyłam kamień i upiekłam na nim chleb. I cóż tu mówić, różnica jest ogromna, chlebek w środku wilgotny z wierzchu złocista, chrupiąca skórka, a to dzięki stałej temp. jaka utrzymuje się w piecu dzięki kamieniowi. Podobnie jest z pizzą, ciasto od spodu chrupkie, a z zewnątrz puszyste. I co wam powiem, kto jeszcze się wacha i ma wymówki, niech się przełamie i kupi, bo warto. polecam:)

Nureczka [2016 /4 /25 9 :12:26]

polecam wszystkim miłośnikom pizzy

mira [2012 /11 /5 22 :13:25]

Kamień super, chleb wychodzi pyszny:)

meyiri [2012 /8 /24 9 :1:23]

Kamień jest super! Ja kupiłam go z myślą o pieczeniu chleba. Chleb nigdy wcześniej nie miał tak chrupiącej skórki i nie był tak pięknie wyrośnięty (po zsunięciu chleba na kamień, podnosi się on do góry, a nie rozlewa na boki). Pizza oczywiście też nieporównywalnie pyszniejsza, od tej pieczonej na zwykłej blasze. Polecam gorąco! :up: :)

zosia [2012 /6 /12 17 :45:56]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka