Zielona pasta curry jest podstawą klasycznego tajskiego dania. Zielone curry jest ostre jak czerwone curry, lecz posiada delikatną, wyczuwalną nutkę słodyczy. Aby uzyskać odpowiednią pastę, należy dodać do zawartości torebki mleczka kokosowego. Na przygotowanie pysznego dania potrzebujesz tylko 15 minut.
Pasta marki Konokwan to naturalna tajska receptura, w której zwierają się zioła i świeże papryczki chilli. Produkty tej firmy są w 100% naturalne i nie zwierają konserwantów, ani sztucznych dodatków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 344 kJ / 82 kcal
- białko: 3,0 g
- węglowodany: 15,6 g, w tym cukier 5 g
- tłuszcz: 0,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- błonnik: 7,7 g
- sól: 13,2 g
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Pasta curry zielona (50 g) - Kanokwan
Odpowiednia ostrość, dobry smak. Do orientalnych potraw idealna.
krexonik [2013 /9 /3 21 :8:23]