Wakame to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju zup i sałatek.
Wodorosty Wakame są bardzo popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej, głównie japońskiej i koreańskiej.
Na zachodzie zyskały na popularności dzięki swoim właściwościom odchudzającym.
Zawierają składnik (fukoksantynę), który bardzo szybko pomaga zgubić niepotrzebne kilogramy.
Uważane są za bogate źródło wapnia i żelaza oraz witamin A i C.
Wakame to:
źródło witamin i minerałów
oczyszczają organizm
stymulują odporność organizmu
wspomagają odchudzanie
produkt w 100% naturalny
idealny dodatek do miso i innych zup
stosowane jako dekoracja sushi
oryginalny składnik sałatek i dań kuchni fiusion
polecane jako element lekkostrawnych diet
Sposób przygotowania: wakame należy zalać ciepłą wodą i odstawić na 10 minut. Pod wpływem wody wodorosty powiększają swoją objętość 10-krotnie.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek