Oryginalny, gęsty i aromatyczny zielony sos to kwintesencja smaku włoskich potraw.
Pesto smakuje idealnie w duecie z makaronem ugotowanym al dente albo jako przyprawa do sałatek. Znakomity również jako sos do mięsa i ryb oraz do smarowania kanapek. Pyszny i wyrazisty sos to składnik wielu marynat do mięsa i ryb.
Tradycyjny sos genovese pochodzi z Genui (Genova) i powstał z bazylii ucieranej w moździerzu z oliwą extra virgin z oliwek.
Sposób przygotowania: podajemy bez podgrzewania, klasycznie z makaronami i włoskimi pierożkami. Do sałatki caprese. Do sałat, grzanek, pizzy, mięs i ryb.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1452 kJ / 401 kcal
- białko: 4,70 g
- węglowodany: 7,60 g
- tłuszcz: 38,6 g
Skład: bazylia 39,1%, olej słonecznikowy 30,3%, oliwa z oliwek 7%,
orzechy nerkowca 7%, ser 4,4%, (
mleko krowie, sól, ser Rennet, lizozym -
białko jaja kurzego - substancja konserwująca), mąka ryżowa, woda, cukier, sól, ser Pecorino Romano, kwas mlekowy - regulator kwasowości, orzeszki pinii, czosnek, aromaty
Waga netto: 190 g
Opakowanie: szklany słoik
Kraj pochodzenia: Włochy
Trwałość: zawsze minimum rok od daty zakupu
Najwyższa jakość
Opinie o :
Pesto Genovese - oryginalny włoski sos (190 g) - CasaSole
takie sobie
koszka [2014 /12 /5 21 :30:51]
Pyszne, mocno bazyliowy smak, rewelacja do makaronu z oliwkami!!!!!!!!
gpuchacz [2014 /2 /18 15 :40:49]
polecam.... pyyyyyyyszne.
mickeykid [2014 /2 /15 6 :15:28]