Oryginalny tajski ocet z ryżu.
Ma jasną, słomkową barwę i kwaśny smak. Jest delikatniejszy od octu winnego, dlatego może być dodawany jako dressing do sałatek i surówek. W kuchni tajskiej stosuje się go jako naturalne dopełnienie smaku wielu potraw.
Ocet ryżowy powstaje w wyniku fermentacji ziaren ryżu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 8,4 kJ / 2 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 0,5 g, w tym cukier 0,5 g
- tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- błonnik: 0 g
- sód: 0 mg
Skład: woda, syrop glukozowy, ryż kleisty, naturalne drożdże
Pojemność: 200 ml
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Najlepiej spożyć przed: 10.09.2024
Opinie o :
Ocet ryżowy (200 ml) - Thai Heritage - OTSW
Ciekawy zapach, trochę odmienny od octu spirytusowego. Niestety nie udało mi się znaleźć dla niego zastosowania :(
delilah [2014 /5 /3 13 :13:55]
Bardzo dobry ocet. Polecam do dressingów!
gpuchacz [2014 /2 /18 15 :43:14]
świetny, polecam
gwen [2013 /8 /31 20 :53:28]
Najlepszy po occie balsamicznym:up:
Alicja7 [2013 /4 /17 7 :45:13]
delikatny i przepyszny
izkauj [2013 /2 /7 12 :45:43]
Świetny do sałatek i różnych potraw. Polecam
agnieszkao [2013 /1 /19 21 :40:48]
Jest to bardzo dobry ocet. Polecam do dressingów!
marynaga [2011 /12 /1 22 :39:0]