Trudno wyobrazić sobie kuchnię azjatycką bez pędów bambusa. Ten wyjątkowy dodatek jest chrupki, ma charakterystyczny smak i idealnie współgra z wieloma potrawami. Sprawdzi się nie tylko w daniach inspirowanych azjatycką kuchnią, ale też w zupach, sałatkach, daniach z makaronem i ryżem. Doskonały do smażonych w woku potraw mięsnych i warzywnych. Sprawdza się jako składnik nadzienia do papieru ryżowego i pierożków. Koniecznie sprawdź pędy bambusa w połączeniu z kiełkami, kruchymi warzywami i grzybami. Świetnie smakują z kurczakiem przyrządzonym metodą stir fry, kalarepą i kapustą, oraz z potrawami z tofu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 75 kJ / 18 kcal
- białko: 0,8 g
- węglowodany: 1,5 g, w tym cukier 0 g
- tłuszcz: 1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- sól: 0 g
Opinie o :
Młode pędy bambusa w paseczkach (225 g) - House of Asia
Świetne! Już zawsze będę kupować pędy bambusa w paseczkach, to jest najlepsza wielkość kawałków
19iga89 [2013 /12 /4 22 :29:24]
Lekko twardawe i kwaskowate, ale takie mają być.
Hoinka [2013 /6 /1 14 :33:13]
polecam do roznych dan nie tylko z kuchni azjatyckiej
wiosnawiosna [2013 /5 /31 16 :14:32]
smaczne:up:w urozmaiceniu dzieciom kuchni exstra
wiosnawiosna [2013 /5 /31 16 :5:58]
kupiłam dla mamy która uwielbia kuchnię azjatycką. udany prezent
azarkada [2011 /10 /18 10 :52:16]