Niesamowita w smaku pasta, zawierająca w sobie wszelkie niezbędne składniki, zapewniając prawdziwie węgierski smak każdemu gulaszowi lub zupie gulaszowej.
Gotowa kompozycja sprawi, że łatwiej i szybciej ugotujesz ulubione danie. Głównym składnikiem jest jedna z najcenniejszych papryk na świecie - papryka mielona pochodząca z okolic Kalocsa, paprykowego raju Węgier.
Zastosowanie: przede wszystkim wszelkie gulasze, zupy gulaszowe i pörkölt, ale także mięsa na grilla, zapiekanki i sosy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 226 kJ / 54 kcal
- białko: 2,40 g
- węglowodany: 5,07 g, w tym cukier 3,99 g
- tłuszcz: 1,72 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,23 g
- błonnik: 4,40 g
- sód: 3,69 g
Skład: mielona papryka łagodna, cebula, pomidory, cukier, listek laurowy, sól (10%), modyfikowany utwardzacz kukurydziany, substancja zagęszczająca (ksantan), kwasek cytrynowy, środek konserwujący
Waga netto: 160 g
Kraj pochodzenia: Węgry
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 3 miesiące od daty sprzedaży.
Opinie o :
Węgierska pasta gulaszowa łagodna na bazie papryki (160 g) - Kalocsai
Wreszcie ją mam, będzie super gulasz :)
elka1 [2015 /11 /18 18 :44:20]
Wydajna, smaczna, fajny zapach wędzonej papryki. Jak dla mnie trochę za słona.
KKrzysiek [2015 /7 /27 21 :46:7]
Odrobina pasty dodana do sosu nadaje mu świetny posmak. Uwaga - bardzo słona!
vinca_minor [2015 /3 /31 7 :44:42]
gulasz jest czadowy, a innym zastosowaniem może być posmarowanie salami na kanapce (szczególnie ostra ale ta też)
akiirii [2014 /8 /20 17 :6:46]
ciekawy i łagodny smak, teraz do gulaszy dodaję tylko tą pastę :)
k.dziama [2013 /7 /17 15 :5:14]
Gulasz po dodaniu tej pasty nabrał nowego lepszego wymiaru:)
qanita [2013 /3 /8 11 :41:52]