Garnek posiada piękne warzywne ornamenty na bokach dolnej części. Wspaniały do pieczenia wszelkich warzywnych zapiekanek.
Dlaczego garnek rzymski? Bo można w nim piec bez tłuszczu, a więc potrawy są znacznie zdrowsze i niskokaloryczne.
Ważne, aby przed każdym pieczeniem namoczyć pusty garnek w chłodnej wodzie przez 20 minut, dzięki czemu pochłonie wodę, którą następnie odparuje podczas pieczenia. Nie należy wstawiać nie namoczonego garnka do piekarnika, gdyż może pęknąć, podobnie jest z gwałtownymi zmianami temperatur - nie należy wstawiać zimnego garnka do mocno rozgrzanego piekarnika.
Pełna instrukcja obsługi garnka znajduje się w każdym opakowaniu.
Opinie o :
Garnek rzymski PATAKI NATURAL (poj. 6,9 litry) - Pataki Keramia
Zakupiony. Ornament piękny. Jak się sprawdzi napiszę...
Dorociu
[2017
/9
/20 13
:3:51]
Od czasu zakupu, czyli od lipca 2014 roku garnka użyłam 4-5 razy do przygotowywania potraw jarskich i mięsnych. Garnek, zgodnie z informacją producenta, zmienił swój kolor, ale nie właściwości. Szczerze polecam ten produkt!
Opinie o :
Garnek rzymski PATAKI NATURAL (poj. 6,9 litry) - Pataki Keramia
Zakupiony. Ornament piękny. Jak się sprawdzi napiszę...
Dorociu [2017 /9 /20 13 :3:51]
Od czasu zakupu, czyli od lipca 2014 roku garnka użyłam 4-5 razy do przygotowywania potraw jarskich i mięsnych. Garnek, zgodnie z informacją producenta, zmienił swój kolor, ale nie właściwości. Szczerze polecam ten produkt!
ankaanka [2016 /7 /15 10 :27:1]