KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Garnek rzymski "ryby i owoce morza", szkliwiony wewnątrz, (pojemność: 5 litrów) - Pataki Keramia

9999

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Pataki Keramia

Nr produktu: 7020

Opis produktu
Oryginalny rzymski garnek z gliny z dekoracjami w kształcie ryb i owoców morza. Potrawy w nim przygotowywane mają wyjątkowy smak i aromat dzięki materiałowi, z którego wykonana jest jego pokrywka, czyli porowatej, silnie wypalonej naturalnej glinie bez żadnych dodatków.

W garnku można piec: pieczenie mięsne, drób, ryby, zapiekanki, chleb, dania warzywne, risotto i lasage.

Garnek w środku jest powleczony warstwą ceramicznej glazury, dzięki czemu potrawy w nim przygotowywane nie przywierają do dna i boków. Pokrywka zaś jest wykonana z porowatej gliny (bez glazury), dzięki czemu garnek ma wszelkie cechy tradycyjnego garnka rzymskiego - łączy więc w sobie unikalne cechy naczyń porowatych oraz glazurowanych.

Potrawy przygotowywane w garnku rzymskim nie wymagają dodatku tłuszczu. Dzięki czemu przygotowane potrawy są zdrowsze, bardziej kruche i lekko strawne. Przed pieczeniem ganek należy zwilżyć wodą, którą wchłonie glina. Podczas ogrzewania wytworzy się warstwa pary wodnej w garnku i w piekarniku. Dzięki temu zawartość garnka będzie soczysta wewnątrz i chrupka na powierzchni.

Garnek rzymski utrzymany jest w modnym, rustykalnym stylu. Idealnie nadaje się do serwowania dań na stole.

By garnek służył Ci przez lata oraz potrawy w nim przygotowane miały wyjątkowy smak, pamiętaj o kilku prostych zasadach:

  • przed pierwszym użyciem garnek wymocz w wodzie, a następnie dokładnie wymyj, ciepłą wodą bez detergentów,

  • przed każdym pieczeniem namocz pusty garnek w zimnej wodzie przez co najmniej 15 minut,

  • zbyt gwałtowna zmiana temperatur może spowodować pęknięcie naczynia, dlatego zimne naczynie wkładaj zawsze do zimnego piekarnika. Nigdy nie wlewaj zimnej wody do rozgrzanego naczynia,

  • gorący garnek wyjęty z piekarnika najlepiej stawiaj na suchej ściereczce lub desce, aby zapobiec styczności naczynia z zimnym podłożem, po użyciu garnek umyj w ciepłej wodzie. Nie używaj płynu do naczyń ani innych detergentów, gdyż wsiąkają one w strukturę naczynia, a następnie są uwalniane podczas następnego pieczenia,

  • po użyciu garnek przechowuj otwarty w przewiewnym miejscu tak, aby mógł swobodnie wyschnąć,

  • w miarę używania garnek będzie przybierał ciemniejszą barwę,

  • czas pieczenia w rzymskim garnku może się różnić od czasu pieczenia w innych naczyniach.



Dane szczegółowe:
Pojemność: 4,5 litra (około 8 sporych porcji)
Wymiary: 23 x 240 x 20 cm (długość x szerokość x wysokość z pokrywą)
Kraj produkcji: Węgry
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka