Dzięki użyciu silikonu ciasto praktycznie nie przywiera do wałka, co znacznie ogranicza konieczność podsypywania mąką. Gdy ważne jest zachowanie temperatury ciasta, np. w przypadku ciasta kruchego, możesz włożyć wałek do lodówki, co pomoże zachować właściwą strukturę wałkowanego ciasta.
Wałek łączy silikon ze stalowym rdzeniem, który sprawia, że jest on niezwykle trwały.
Zalecane mycie ręczne, nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Firma Kaiser powstała w 1919 roku w Niemczech. Od niemal 100 lat specjalizuje się w formach do pieczenia, zdobywając sobie uznanie europejskich konsumentów. Firma Kaiser jest europejskim liderem w produkcji form i akcesoriów dla domowych wypieków.
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Opinie o :
Wałek do ciasta duży - Kaiser
Wałek duży, porządnie wykonany,
adasmok [2012 /5 /23 23 :56:53]