Dlaczego pizzę warto piec na kamieniu? Bo taki kamień do pizzy jest jak ceglany piec. Bo kamień do pizzy absorbuje wilgoć z ciasta i równomiernie rozprowadza ciepło z piekarnika. Dzięki temu pizza jest super chrupiąca i niesamowicie krucha. Bo kamień do pizzy długo trzyma ciepło. A dzięki temu pieczenie pizzy jest o wiele krótsze. Przekonało Cię to, że kamień do pizzy to świetny wynalazek? Tak? To dobrze, bo tu znajdziesz różne rodzaje kamieni do pizzy. Takie kamienie do pizzy z uchwytami, o różnych kształtach i rozmiarach. Jeżeli raz spróbujesz takiej chrupiącej pizzy upieczonej na kamieniu, już zawsze będziesz przygotowywać ten włoski placek w ten sposób.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek