W kuchni i na stole / Kamienie, formy, akcesoria i dodatki do pizzy
Dlaczego pizzę warto piec na kamieniu? Bo taki kamień do pizzy jest jak ceglany piec. Bo kamień do pizzy absorbuje wilgoć z ciasta i równomiernie rozprowadza ciepło z piekarnika. Dzięki temu pizza jest super chrupiąca i niesamowicie krucha. Bo kamień do pizzy długo trzyma ciepło. A dzięki temu pieczenie pizzy jest o wiele krótsze. Przekonało Cię to, że kamień do pizzy to świetny wynalazek? Tak? To dobrze, bo tu znajdziesz różne rodzaje kamieni do pizzy. Takie kamienie do pizzy z uchwytami, o różnych kształtach i rozmiarach. Jeżeli raz spróbujesz takiej chrupiącej pizzy upieczonej na kamieniu, już zawsze będziesz przygotowywać ten włoski placek w ten sposób.
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3