Coraz częściej świeże zioła wypierają z naszych kuchni suszone. Niepowtarzalny aromat, smak i zapach, kojarzący się z latem i często z odległymi podróżami.
Wywodzący się z włoskiej tradycji nóż z zaokrąglonymi ostrzami, idealny sposób na siekania świeżych ziół. Posiada dwa ostrza i dwie rączki, dzięki czemu siekanie ziół staje się o wiele szybsze i dokładne, nie tracąc przy tym ich właściwości.
Ergonomiczne rączki sprawiają, że nóż trzyma się pewnie i wygodnie. Jego kształt sprawia, że użytkowanie jest o wiele bardziej bezpieczne niż tradycyjnych noży.
Ostrza wykonane zostały z wysokiej jakości stali nierdzewnej, higienicznej i łatwej do utrzymania w czystości, a także gwarantującej długoletnią trwałość,
Istniejąca od 1923 roku niemiecka firma Kuchenprofi, to solidna marka zajmująca się produkcją urządzeń i akcesoriów kuchennych ze stali nierdzewnej. Produkty łączą w sobie nowoczesne wzornictwo z wygodą i prostotą użytkowania.
Kuchenprofi jest laureatem wielu nagród za oryginalność wzorów i funkcjonalność produktów.
Wymiary:
- długość ostrza: 17 cm.
Materiał: stal nierdzewna.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Tzw. mezzaluna -- tym nożem faktcyznie świetnie kroi się zioła. I to bez ryzyka pocięcia palców -- obie ręce są bezpiecznie zajęte! Szkoda, że nie ma do kompletu takiej deseczki z dołkiem. Byłoby idealnie. Niemniej, nóż polecam! :up::up:
Opinie o :
Nóż do siekania ziół – Kuchenprofi
Tzw. mezzaluna -- tym nożem faktcyznie świetnie kroi się zioła. I to bez ryzyka pocięcia palców -- obie ręce są bezpiecznie zajęte! Szkoda, że nie ma do kompletu takiej deseczki z dołkiem. Byłoby idealnie. Niemniej, nóż polecam! :up::up:
serafin [2014 /2 /7 15 :43:58]