KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Nóż ceramiczny uniwersalny ząbkowany (długość ostrza: 12,5cm) - Kyocera

24499

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Kyocera

Nr produktu: 5532

Nr kat: FK-125NWH

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Uniwersalny nóż ceramiczny z zaokrąglonym czubkiem i mikro ząbkami z jednej strony ostrza, dzięki którym nóż idealnie przecina nawet te najbardziej miękkie produkty, bez uczucia "piłowania", a bardzo przejrzałe pomidory nie są dla niego wyzwaniem, nawet po delikatnym stępieniu (nie trzeba go często ostrzyć).

Wysokiej klasy ostrze ze szlachetnej ceramiki twardością zbliżonej do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) przekroi bez problemu wszelkie warzywa i owoce oraz pieczywo.
Dzięki ceramicznemu ostrzu, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i "oryginalnego" smaku po kontakcie z nożem (w przypadku metalowego lub stalowego ostrza wiele warzyw zmienia smak i kolor, np. sałata ciemnieje).

Od wielu pokoleń znane są różne sztuczki, jak sprawiać, aby warzywa i owoce nie zmieniały swojego naturalnego smaku ani koloru. Powszechnie wiadomo, że sałatę powinno się rwać, ogórka należy obierać z odpowiedniej strony ,a bakłażan oraz wiele innych warzyw ciemnieją zaraz po pokrojeniu. Niewiele osób jednak wie, że problemy te sprawiają nam stalowe ostrza noży. Wchodząc w reakcje z sokami, przyspieszają proces utleniania się witamin oraz przekazują krojonej żywności jony metalu, co czasami czuć podczas jedzenia. To właśnie te reakcje sprawiają, że wiele produktów ciemnieje lub gorzknieje po kontakcie z naszym kuchennym przedłużeniem ręki.

Doskonałą alternatywą w tego typu przypadkach są noże ceramiczne, dzięki którym możemy zapomnieć o rwaniu sałaty czy obieraniu ogórków z odpowiedniej strony, a ponadto wszystkie warzywa i owoce po pokrojeniu są pełne witamin i oryginalnego smaku.

Dzięki zastosowaniu cyrkonu i bardzo zaawansowanemu procesowi wypalania, twardość ostrza jest zbliżona do diamentu a jego wyjątkowe właściwości tnące możemy sprawdzać na gorącym pieczywie lub pomidorkach koktajlowych, które również nie są wyzwaniem dla tego typu noży.

Do ceramicznego ostrza nie przykleja się jedzenie, co sprawia, że nóż taki doskonale radzi sobie nawet z krojeniem tak niewdzięcznych produktów jak sery feta, a zachowanie go w czystości wymaga jedynie opłukania pod ciepłą wodą. Bardzo ważnym elementem charakteryzującym ceramiczne ostrza jest fakt, iż podczas używania noża zgodnie z przeznaczeniem, nie trzeba go często ostrzyć, co wynika to tylko i wyłącznie z twardości tego naprawdę wyjątkowego materiału, który jest dziesięciokrotnie twardszy od zwykłej stali i wystarczająco elastyczny, aby niezawodnie służyć nam przez ten cały czas.

Wszystkie noże ceramiczne Kyocera są produkowane wyłącznie w Japonii oraz przechodzą bardzo szczegółową kontrolę jakości, która wyklucza wszelkie niedociągnięcia podczas produkcji.

Długość ostrza: 12,5 cm
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Nóż ceramiczny uniwersalny ząbkowany (długość ostrza: 12,5cm) - Kyocera

polecam

izkauj [2013 /2 /20 10 :11:30]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka