Oryginalna japońska mata bambusowa, służąca do zwijania sushi. Tylko za jej pomocą można przygotować sushi w odpowiednich kształtach.
Sposób użycia (znajduje się także na opakowaniu):
1. Ułóż algę na macie bambusowej. Rozmieść równomiernie ryż na ok. 2/3 powierzchni algi zaczynając od tej strony algi, która znajduje się bliżej Ciebie. Na środku ułóż ulubione dodatki.
2. Zwijaj matę powoli rozpoczynając od tej strony, która znajduje się bliżej Ciebie, lekko naciskając rękoma. Końcową część listka zwilż delikatnie, aby przylegała do zwiniętego w rulonik sushi.
3. Usuń zawinięte sushi z maty i pokrój je na 6 części używając lekko zwilżonego, bardzo ostrego noża. Gotowe!!!
Ostatnie opinie o produktach
Rant do pieczenia ciast i tortów prostokątny, regulowany (16 - 32 cm, H12) - DorosioweRanty
polecam! dla siebie i idealny na prezent. Wreszccie nic się nie wylewa a galaretka jest idealnie gładka
goga1313
Posypka cukrowa, maczek zieleń irlandzka (75 g) - SweetDecor
ładny, żywy odcień zieleni, idealny na listki czy murawę do tortu boisko
goga1313
Posypka cukrowa błyszczące perełki mix 5 mm, cztery kolory (40 g) - SweetDecor
bardzo ładne kolory
goga1313
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera