Oryginalna japońska mata bambusowa, służąca do zwijania sushi. Tylko za jej pomocą można przygotować sushi w odpowiednich kształtach.
Sposób użycia (znajduje się także na opakowaniu):
1. Ułóż algę na macie bambusowej. Rozmieść równomiernie ryż na ok. 2/3 powierzchni algi zaczynając od tej strony algi, która znajduje się bliżej Ciebie. Na środku ułóż ulubione dodatki.
2. Zwijaj matę powoli rozpoczynając od tej strony, która znajduje się bliżej Ciebie, lekko naciskając rękoma. Końcową część listka zwilż delikatnie, aby przylegała do zwiniętego w rulonik sushi.
3. Usuń zawinięte sushi z maty i pokrój je na 6 części używając lekko zwilżonego, bardzo ostrego noża. Gotowe!!!
Ostatnie opinie o produktach
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Podkłady są super :) Lekkie i wytrzymałe. Łatwe do oczyszczenia. Polecam!
vinca_minor
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012