Oryginalna japońska mata bambusowa, służąca do zwijania sushi. Tylko za jej pomocą można przygotować sushi w odpowiednich kształtach.
Sposób użycia (znajduje się także na opakowaniu):
1. Ułóż algę na macie bambusowej. Rozmieść równomiernie ryż na ok. 2/3 powierzchni algi zaczynając od tej strony algi, która znajduje się bliżej Ciebie. Na środku ułóż ulubione dodatki.
2. Zwijaj matę powoli rozpoczynając od tej strony, która znajduje się bliżej Ciebie, lekko naciskając rękoma. Końcową część listka zwilż delikatnie, aby przylegała do zwiniętego w rulonik sushi.
3. Usuń zawinięte sushi z maty i pokrój je na 6 części używając lekko zwilżonego, bardzo ostrego noża. Gotowe!!!
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek