Oryginalna japońska mata bambusowa, służąca do zwijania sushi. Tylko za jej pomocą można przygotować sushi w odpowiednich kształtach.
Sposób użycia (znajduje się także na opakowaniu):
1. Ułóż algę na macie bambusowej. Rozmieść równomiernie ryż na ok. 2/3 powierzchni algi zaczynając od tej strony algi, która znajduje się bliżej Ciebie. Na środku ułóż ulubione dodatki.
2. Zwijaj matę powoli rozpoczynając od tej strony, która znajduje się bliżej Ciebie, lekko naciskając rękoma. Końcową część listka zwilż delikatnie, aby przylegała do zwiniętego w rulonik sushi.
3. Usuń zawinięte sushi z maty i pokrój je na 6 części używając lekko zwilżonego, bardzo ostrego noża. Gotowe!!!
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek