Nie wszystkie osoby, które gotują lub pieką, czują się komfortowo, gdy w grę wchodzi surowe białko. Na szczęście, jego obecność może być łatwo i prosto wymieniona, na substytut. Takie innowacje ma w swojej ofercie marka Wilton.
Proszek umożliwia przygotowanie kremów i lukrów, ale bez konieczności używania surowego białka kurzego. Sprawdza się również podczas przygotowania bez. Pod postacią proszku kryje się produkt, który z łatwością zastąpi surowe białko, bez konieczności rezygnacji z ulubionych deserów. Jest bardzo łatwy w aplikacji.
Genialny wynalazek! bez stresu o choroby! Jak dla mnie rewelacja!
karol.ina
[2016
/5
/11 12
:8:27]
Produkt bez którego nie mogę zacząć "pierniczenia". Lukier, który dzięki niemu otrzymuje jest bielutki jak śnieg i zawsze się udaje :)
anetakardys@wp.pl
[2016
/4
/26 14
:3:39]
To jest produkt, który zdjął ze mnie ogrom stresu. Co roku przygotowuję ciastka dla kilkudziesięciu osób i zawsze denerwowałam się, że surowe białko w lukrze może im zaszkodzić. Oczywiście nigdy tak się nie stało, ale strach był. Koleżanka powiedziała mi o tym produkcie. Jest to dla mnie wybawienie. Wprawdzie zapach lukru nieco się różni od tego przygotowywanego z surowych białek, ale jest to tylko niewielki minus w porównaniu ze stresem, jaki przeżywałam. Po dodaniu ekstraktu waniliowego Wiltona pachnie cudownie!
dotusia
[2016
/4
/24 17
:30:23]
Ja jestem bardzo zadowolona z produktu, bardzo dobrze się z nim pracuje.
anitazuk@o2.pl
[2015
/12
/14 13
:12:27]
Niestety, czuć nieco inny smak przy robieniu i nadal lepszy lukier wychodził mi przy naturalnych białkach- jest jednak ok, gdy nie chce się używać surowych białek.
Nimfadora_2
[2015
/9
/21 10
:41:35]
Sprawdza się w domu i na warsztatach ciasteczkowych. Polecam!
dzolinek
[2015
/4
/17 11
:20:52]
Jestem bardzo zadowolona z tego proszku. Lukier wychodzi fantastyczny i szybko zasycha. Polecam :)
angie-art
[2015
/2
/12 11
:33:51]
Doskonały. Łatwy do odmierzenia - zawsze wiadomo, ile lukru wyjdzie. "Zwykłego" białka nie da się za bardzo podzielić na pół, a to jak najbardziej :)
Iwohar
[2015
/1
/9 9
:25:5]
Bardzo dobry produkt, dla osób, które nie chcą używać surowych jajek. Niestety czuć nieco mączny smak białek w proszku w kremach, dodatkowo mają lekko cytrynowy smak.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Proszek bezowy - substytut białka kurzego (113 g) meringue powder - 04-0-0102 - Wilton
Polewa wychodzi jak bajkowa zima. Polecam :)))
yolah7 [2017 /6 /9 20 :7:3]
Genialny wynalazek! bez stresu o choroby! Jak dla mnie rewelacja!
karol.ina [2016 /5 /11 12 :8:27]
Produkt bez którego nie mogę zacząć "pierniczenia". Lukier, który dzięki niemu otrzymuje jest bielutki jak śnieg i zawsze się udaje :)
anetakardys@wp.pl [2016 /4 /26 14 :3:39]
To jest produkt, który zdjął ze mnie ogrom stresu. Co roku przygotowuję ciastka dla kilkudziesięciu osób i zawsze denerwowałam się, że surowe białko w lukrze może im zaszkodzić. Oczywiście nigdy tak się nie stało, ale strach był. Koleżanka powiedziała mi o tym produkcie. Jest to dla mnie wybawienie. Wprawdzie zapach lukru nieco się różni od tego przygotowywanego z surowych białek, ale jest to tylko niewielki minus w porównaniu ze stresem, jaki przeżywałam. Po dodaniu ekstraktu waniliowego Wiltona pachnie cudownie!
dotusia [2016 /4 /24 17 :30:23]
Ja jestem bardzo zadowolona z produktu, bardzo dobrze się z nim pracuje.
anitazuk@o2.pl [2015 /12 /14 13 :12:27]
Niestety, czuć nieco inny smak przy robieniu i nadal lepszy lukier wychodził mi przy naturalnych białkach- jest jednak ok, gdy nie chce się używać surowych białek.
Nimfadora_2 [2015 /9 /21 10 :41:35]
Sprawdza się w domu i na warsztatach ciasteczkowych. Polecam!
dzolinek [2015 /4 /17 11 :20:52]
Jestem bardzo zadowolona z tego proszku. Lukier wychodzi fantastyczny i szybko zasycha. Polecam :)
angie-art [2015 /2 /12 11 :33:51]
Doskonały. Łatwy do odmierzenia - zawsze wiadomo, ile lukru wyjdzie. "Zwykłego" białka nie da się za bardzo podzielić na pół, a to jak najbardziej :)
Iwohar [2015 /1 /9 9 :25:5]
Bardzo dobry produkt, dla osób, które nie chcą używać surowych jajek. Niestety czuć nieco mączny smak białek w proszku w kremach, dodatkowo mają lekko cytrynowy smak.
msajkk [2014 /12 /31 23 :39:20]