Tradycyjny sos sojowy o obniżonej zawartości soli (tylko 8,3%) japońskiej marki Yamasa naturalnie warzony od 1645 roku!
Nie zawiera żadnych sztucznych środków (barwników, aromatów, koncentratów ani konserwantów).
Znakomity dodatek do sushi oraz dań kuchni japońskiej i azjatyckiej.
Wygodny dyspenser pozwala na łatwe dozowanie sosu.
To produkt najwyższej jakości z naturalnych składników, bez koncentratu.
Zastosowanie:
- podstawowy sos do sushi,
- marynata i przyprawa do ryb, mięs i warzyw,
- zdrowa alternatywa dla soli.
Yamasa jest marką oryginalnych japońskich sosów sojowych o ponad 360-letniej tradycji. To połączenie innowacyjnych rozwiązań z tradycyjną techniką warzenia sosów, bez użycia konserwantów czy sztucznych koncentratów. Sosy powstają są w japońskiej miejscowości Choshi, której wilgotny klimat sprzyja rozwojowi mikroorganizmów niezbędnych w naturalnym procesie produkcji. Sos charakteryzuje się przejrzystą brązową barwą i wybornym smakiem. Marka Yamasa to nie tylko część historii, ale i codziennego życia Japończyków. Sos sojowy stanowi podstawę kuchni japońskiej.
Skład: woda, ziarna
soi,
pszenica (gluten), sól 8,2%, ocet, alkohol
Pojemność netto: 150 ml
Opakowanie: szklana butelka
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Trwałość: zawsze minimum rok od daty zakupu
Bez sztucznych dodatków
Produkt wegetariański
Opinie o :
Sos sojowy light, dyspenser (150 ml) - Yamasa
Bałam się, że będzie słony. Mile jestem zaskoczona smakiem. Kupuję kolejną buteleczkę.
Hoinka [2013 /6 /1 14 :36:44]
Fajna przyprawa i nie przesolona - polecam
kolina3 [2012 /11 /14 19 :28:49]