Bezglutenowa, za to z ogromną dawką witamin, minerałów, enzymów, antyoksydantów oraz potasu, cynku i magnezu. Świetna alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej - dzięki niej można upiec bezglutenowe wypieki. Mąkę kokosową można jeść na surowo, zawiera dużo błonnika i niewiele węglowodanów, dlatego dodanie jej do wypieków zmniejsza ich kaloryczność i podnosi walory odżywcze.
Ze względu na duży ciężar i silne właściwości zagęszczające nie sprawdzi się jako samodzielny zamiennik mąki pszennej.
Może być świetną alternatywą dla mąki migdałowej.
Polecana do wyrobów cukierniczych bez pieczenia jak trufle, kulki mocy czy chlebek bananowy.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Możesz ją dodać też do soku, kakao i mleka orzechowego, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Skład: mąka kokosowa 100%
Waga netto: 500 g
Kraj produkcji: Sri Lanka

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek