Gotowy do użycia proszek, idealny do robienia deserów, panna cotty, budyniu i musów. Niezbędny do przygotowania galaretek owocowych, gumowatych cukierków i pianek. Doskonała alternatywa dla żelatyny w arkuszach
Sposób użycia:
Proporcje zależą od siły żelowania jaką chcemy uzyskać. Temperatura użycia to 80-90 C i należy intensywnie mieszać. Nie gotować, osłabia to siłę żelu.
Można też zalać zimną wodą na kilka minut aby spęczniała, a potem podgrzać do 80-90 C i dokładnie wymieszać.
Aby uzyskać konsystencję klasycznej galaretki sugeruje się użyć ok. 3-5 % żelatyny.
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Twardość: 180 Bloom +-10
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek