Skrobia kukurydziana w kuchni znajduje wiele zastosowań. Na ogół używa się jej do zagęszczania przetworów mięsnych, ale też do pieczywa, deserów, zup, sosów i budyniu. To produkt rekomendowany i dozwolony w diecie dr Dukana.
Skrobia kukurydziana jest otrzymywana z białych pręcików kukurydzy. Skrobia firmy Targroch charakteryzuje się białą barwą i neutralnym zapachem oraz ma postać proszku.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1493 kJ / 351 kcal
- białko 0,2 g
- węglowodany 86,8 g w tym cukry 0,9 g
- tłuszcz 0 g
- sól** 0,01 g
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek