Skrobia kukurydziana w kuchni znajduje wiele zastosowań. Na ogół używa się jej do zagęszczania przetworów mięsnych, ale też do pieczywa, deserów, zup, sosów i budyniu. To produkt rekomendowany i dozwolony w diecie dr Dukana.
Skrobia kukurydziana jest otrzymywana z białych pręcików kukurydzy. Skrobia firmy Targroch charakteryzuje się białą barwą i neutralnym zapachem oraz ma postać proszku.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1493 kJ / 351 kcal
- białko 0,2 g
- węglowodany 86,8 g w tym cukry 0,9 g
- tłuszcz 0 g
- sól** 0,01 g
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek