KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Pektyna cytrusowo-jabłkowa (100 g) - Targroch

1999

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: 24 h

Marka: TARGROCH

Nr produktu: 32921

Nr kat: 5903229005144

Opis produktu
Pektyna to naturalny, pochodzący z owoców i warzyw, środek żelujący. Jest niezastąpiona przy produkcji dżemów, konfitur, galaretek i polew owocowych - nadaje im odpowiednią konsystencję.

Sposób użycia:
Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.

Waga netto: 100 g

Skład: Pektyna E440 (ii), dekstroza


Środek spożywczy, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, nie wdychać, chronić oczy.
Przechowywanie: po otwarciu chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgocią.


Kraj pochodzenia: Włochy
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka