Izomalt, isomalt to syntetyczna substancja słodząca pełniąca też funkcję przeciwzbrylającą i wypełniającą.
W cukiernictwie służy do wyrobu efektownych przezroczystych dekoracji w różnych kolorach, przypominających wyglądem szkło czy lód.
Charakteryzuje się stosunkowo niską temperaturą pracy i wysoką plastycznością. Doskonale nadaje się do produkcji karmelu.
Waga netto: 200 g
Skład: słodzik (E953)
Stosowanie: 25 do 50 g wody na 250 g izomaltu.
Sposób użycia:
rozpuścić mieszaninę na małym ogniu, aby uzyskać:
a) dekoracje szkliste – rozgrzać do 160 st. C
b) dekoracje satynowe – podgrzewać do 170 - 180 st. C
Powyżej 185 st. C masa może ulec zbrązowieniu.
Uwaga: Produkt spożywczy nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Stosować w ograniczonych ilościach. Szczelnie zamknąć po użyciu. Chronić przed wilgocią i działaniem promieni słonecznych.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek