KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Pastylki czekoladowe czerwone Deco Melts o smaku malinowym (250 g) - FunCakes

1999

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: FunCakes

Nr produktu: 32479

Nr kat: F25315

Opis produktu
Pastylki Czekoladowe Deco Melts mają wspaniały smak i wyjątkowo gładką strukturę, dzięki czemu stanowią doskonałą podstawę do produkcji domowych czekoladek, polew lub czekoladowych lizaków.

Są wyjątkowo łatwe w użyciu. Wystarczy je stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i wlać do foremek.
W przypadku precyzyjnych wzorów łatwiej jest użyć w tym celu rękawa cukierniczego. Po wlaniu masy, należy delikatnie stuknąć foremką o powierzchnię blatu, w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. Następnie pozostawić masę do ostudzenia najlepiej w lodówce. Tworząc wzory kilkukolorowe, należy odczekać przed wlaniem kolejnej warstwy, aż zastygnie poprzedni kolor. Ostudzone czekoladki powinny z łatwością odchodzić od formy. Pozostałą masę można wielokrotnie topić, używając jej przy kolejnych czekoladkach. Nie wymagają przechowywania w lodówce.

Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania w max. 500 W. Dobrze wymieszać co 15-20 sekund. Wyłączyć ogrzewanie, gdy stopiony materiał jest prawie całkowicie stopiony (niewielkie fragmenty stopu są nadal widoczne). Mieszać, aż stopiony materiał będzie gładki i całkowicie stopiony. Utwardzić w lodówce (10-15 min.). Aby uzyskać cieńszy efekt, dodać kilka kropli oleju roślinnego.
Pastylki czekoladowe można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.

Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.

Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie.

Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.

Skład: cukier, tłuszcz roślinny (z ziaren palmowych, uwodorniony), mleko w proszku (odtłuszczone), emulgator: E492, E322 (słonecznik), koncentrat (burak, rzodkiewka, spirulina), aromat.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, ciemnym miejscu, 16°C-22°C.

Waga netto: 250 g
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka