Jeden z najszlachetniejszych tłuszczów roślinnych. Dzięki temperaturze topnienia masła kakaowego, która jest tylko nieznacznie niższa od temperatury ciała, czekolada rozpływa się w ustach.
Masło kakaowe może być używane do:
- rozcieńczania czekolady
- malowania (masło podgrzewamy i mieszamy z barwnikami)
- nadawania połysku figurkom marcepanowym
- ułatwia proces temperowania.
Masło kakaowe świetnie nadaje się także do smażenia. Nawet w niskich temperaturach świetnie wydobywa aromat potraw, a przy tym ilość kalorii, w porównaniu ze smażeniem na innych tłuszczach, zmniejsza się o 50-70%.
Skład: tłuszcz kakaowy 100%
wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna 3700kJ /900kcal,
białko 0,0g,
węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g),
tłuszcz 100,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 62,0),
sól 0,0g,
Przechowywanie: suche, ciemnym miejsce, temperatura 12-21C.
Opakowanie: typu doypack, strunowy
Waga netto: 200 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek