Jednym z najpopularniejszych od kilku sezonów sposobów dekoracji wypieków jest pokrycie ich polewą lustrzaną. Takie wypieki są bardzo eleganckie i tak efektowne, że nie wymagają żadnych dodatkowych dekoracji.
Polewa lustrzana daje idealnie gładką i błyszczącą powierzchnię, jest przy tym miękka i łatwo poddaje się krojeniu. Polewą można również dekorować desery: musy, kremy czy panna cottę.
Idealnie nada się to ciast typu tarta z owocami.
Zawartość wlej do miski, dobrze rozmieszaj, a następnie rozlej po powierzchni tortu lub deseru. Nierówności możesz wyrównać za pomocą noża lub szpatułki.
Można barwić barwnikami.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek