Foremki i formy silikonowe uwielbia wiele osób. Nie trudno się dziwić dlaczego. Są trwałe, proste w używaniu, a ciasta i desery same z nich wyskakują. Dodatkowo, mają one setki fantazyjnych kształtów, które zaskoczą domowników i gości.
Formy użyjesz do przygotowania ciast, pralinek i czekoladek, a także deserów. Można w niej np. przygotować miniciasteczka lub desery w kształcie cylindra.
Idealna do przygotowywania eleganckich deserów, np. czekoladowych musów, semifreddo lub lodów.
Może służyć także jako forma do nóżek w galarecie.
Silikonowa forma jest odporna na wysoką i niską temperaturę, nadaje się więc zarówno do wypieków, jak i do mrożonych deserów.
Doskonale przewodzi ciepło, szybko stygnie. Łatwa w utrzymaniu czystości.
Dodatkowo nie przywiera do żywności. Foremek nie trzeba dodatkowo natłuszczać, a upieczone ciasteczka bez problemu można wyjąć z formy.
Dane techniczne:
- wykonana z białego silikonu platynowego
- odporna na temperatury - 60 do + 230 st.C
- wymiar formy: 17 x 29 cm
- wymiar gniazda 2,5 x 13 cm (śr/dł)
- ilość gniazd: 8
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek