Biała mąka kukurydziana. Mielona z suszonych ziaren kukurydzy. Znacznie drobniejsza w fakturze niż grudkowata żółta mąka kukurydziana. Daje ciasto idealnie gładkie w prawie białym kolorze. Doskonała do przygotowania tradycyjnych południowoamerykańskich tortilli czy arepas, ale również babeczek, naleśników czy pieczywa. Można nią zastąpić do jednej czwartej ilości zwykłej mąki w przepisach przy wypieku pieczywa i ciast.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Termin przydatnośc do spożycia - minimum trzy miesiące.
Może zawierać śladowe ilości owsa i soi.
Wartości odżywcze na 100 g:
energia: 1533 kJ/ 366 kcal
tłuszcz: 1,89 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g)
węglowodany: 80,07 g
białko: 7,21 g
sól: 0,02 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek