Biała mąka kukurydziana. Mielona z suszonych ziaren kukurydzy. Znacznie drobniejsza w fakturze niż grudkowata żółta mąka kukurydziana. Daje ciasto idealnie gładkie w prawie białym kolorze. Doskonała do przygotowania tradycyjnych południowoamerykańskich tortilli czy arepas, ale również babeczek, naleśników czy pieczywa. Można nią zastąpić do jednej czwartej ilości zwykłej mąki w przepisach przy wypieku pieczywa i ciast.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Termin przydatnośc do spożycia - minimum trzy miesiące.
Może zawierać śladowe ilości owsa i soi.
Wartości odżywcze na 100 g:
energia: 1533 kJ/ 366 kcal
tłuszcz: 1,89 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g)
węglowodany: 80,07 g
białko: 7,21 g
sól: 0,02 g
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek