Biała mąka kukurydziana. Mielona z suszonych ziaren kukurydzy. Znacznie drobniejsza w fakturze niż grudkowata żółta mąka kukurydziana. Daje ciasto idealnie gładkie w prawie białym kolorze. Doskonała do przygotowania tradycyjnych południowoamerykańskich tortilli czy arepas, ale również babeczek, naleśników czy pieczywa. Można nią zastąpić do jednej czwartej ilości zwykłej mąki w przepisach przy wypieku pieczywa i ciast.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Termin przydatnośc do spożycia - minimum trzy miesiące.
Może zawierać śladowe ilości owsa i soi.
Wartości odżywcze na 100 g:
energia: 1533 kJ/ 366 kcal
tłuszcz: 1,89 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g)
węglowodany: 80,07 g
białko: 7,21 g
sól: 0,02 g
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek