Silikonowa foremka z 24 wgłębieniami na pralinki do wyrobu domowych czekoladek. Sprawdzi się do pieczenia ciastek oraz przygotowywania kostek lodu. Materiał jest odporny na temperatury -40 do +200°C oraz pieczenie nie dłużej niż 20 minut.
Foremka posiada kształty prezentu, serduszka oraz róży. Każde z wgłębień wystarczy napełnić rozpuszczoną czekoladą lekko uderzyć formą o blat aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i wstawić formę do lodówki, aby czekolada stężała.
Do foremek można dodać również orzechy, płatki kokosowe lub inne dodatki i zalać czekoladą :)
Rada: jeśli chcesz stworzyć dwukolorowe czekoladki wlej najpierw czekoladę w jednym kolorze i
pozwól jej stężeć, a następnie uzupełnij czekoladą w innym kolorze.
Silikon nie przywiera do pralinek. Nie trzeba formy natłuszczać, ani obsypywać mąką czy bułką tartą. Jedynie przed pierwszym użyciem zalecamy posmarowanie formy tłuszczem (masłem lub olejem). W formie można przygotować zarówno słodkie, słone i inne smakołyki.
Wymiary formy: 23 x14 x1,8 cm
Wymiary foremek: 2-2,5 cm
Materiał: silikon
Kolor: szary

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek