Zagęszczacz i stabilizator do produktów o niższym pH.
Idealnie nadaje się do przetworów z owoców (dżemów, galaretek, sosów, polew) oraz lodów. Jest też naturalnym emulgatorem, czyli utrzymuje jednorodną emulsję z mieszaniny dwóch lub więcej substancji.
Guma ksantanowa jest bezpiecznym zamiennikiem glutenu dla osób chorych na Celikalię.
Stosowanie: 1-10g na 1 kg
Skład: guma ksantanowa (E415)
Waga netto: 20 g
Termin przydatności: 25.05.2023
Kraj pochodzenia: Anglia
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek