Zagęszczacz i stabilizator do produktów o niższym pH.
Idealnie nadaje się do przetworów z owoców (dżemów, galaretek, sosów, polew) oraz lodów. Jest też naturalnym emulgatorem, czyli utrzymuje jednorodną emulsję z mieszaniny dwóch lub więcej substancji.
Guma ksantanowa jest bezpiecznym zamiennikiem glutenu dla osób chorych na Celikalię.
Stosowanie: 1-10g na 1 kg
Skład: guma ksantanowa (E415)
Waga netto: 20 g
Termin przydatności: 25.05.2023
Kraj pochodzenia: Anglia
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek