Tapioka sama w sobie ma neutralny smak i zapach. Perełki z tapioki (granulat tapioki) używane są przede wszystkim do przygotowywania różnego rodzaju azjatyckich deserów.
Zastosowanie: Do zagęszczania zup i sosów. Idealna do azjatyckich deserów. Znakomita do puddingów.
Porównaj
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu:
Wartość energetyczna 1530 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 0 g
KTN 0 g
Węglowodany 90 g w tym Cukry 0 g
Białko 0 g
Błonnik 0,3 g
Sól 0,01 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki: skrobia z tapioki 99,99 %, barwniki: tartrazyna, czerwień allura, błękit brylantowy FCF; substancja konserwująca: dwutlenek siarki. Tartrazyna, czerwień allura: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek