Tapioka sama w sobie ma neutralny smak i zapach. Perełki z tapioki (granulat tapioki) używane są przede wszystkim do przygotowywania różnego rodzaju azjatyckich deserów.
Zastosowanie: Do zagęszczania zup i sosów. Idealna do azjatyckich deserów. Znakomita do puddingów.
Porównaj
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu:
Wartość energetyczna 1530 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 0 g
KTN 0 g
Węglowodany 90 g w tym Cukry 0 g
Białko 0 g
Błonnik 0,3 g
Sól 0,01 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki: skrobia z tapioki 99,99 %, barwniki: tartrazyna, czerwień allura, błękit brylantowy FCF; substancja konserwująca: dwutlenek siarki. Tartrazyna, czerwień allura: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie