KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Foremka do czekoladek (pralinek) w kształcie dyń - 03-0-0124 - Wilton

1699

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: 48 godzin

Marka: Wilton

Seria: Halloween

Nr produktu: 31603

Nr kat: 03-0-0124

Opis produktu
W foremce jednorazowo można zrobić 6 czekoladek lub 3 pełne dynie.

Foremka jest wykonana z przezroczystego plastiku

Sposób przygotowania pralin, bombonier za pomocą foremki:

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę barwnikiem, dodaj go do rozpuszczonej czekolady). Należy uważać, by czekolady nie przegrzać, bo zmieni swoją konsystencję.

  2. Rozpuszczoną czekoladą pokryj wgłębienia w foremce (najłatwiej to zrobisz, przelewając wcześniej rozpuszczoną czekoladę do woreczków do dekorowania lub, jeśli używasz kuchenki mikrofalowej, możesz czekoladę od razu rozpuścić w woreczku).Wstaw do lodówki do przestudzenia.

  3. Po wyjęciu z lodówki wypełnij czekoladowe zagłębienia nadzieniem - musi być w temperaturze pokojowej, by nie rozpuściło czekolady.

  4. Po wypełnieniu nadzieniem, przykryj pralinę warstwą rozpuszczonej czekolady. Ponownie wstaw do lodówki do całkowitego wystygnięcia.



Foremki są idealne by stworzyć tzw. hot coca bombs. Żeby je przygotować półkule wypełniamy rozpuszczalnym kakao i piankami marshmallow. Gotowe bomby czekoladowe umieszczamy w kubku i zalewamy gorącym mlekiem.


Wymiary całej formy: 28 x 15 cm
Średnica pojedyńczej dyni: około 7 cm

Hot cocoa bombs można udekorować posypkami i białą czekoladą. Hot coca bombs można też zrobić z białej (różowej) czekolady i udekorować ciemną.
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka