Pektyna to naturalny, pochodzący z owoców i warzyw, środek żelujący. Jest niezastąpiona przy produkcji dżemów, konfitur, galaretek i polew owocowych - nadaje im odpowiednią konsystencję. Pektyna niskosłodzona pozyskiwana jest ze skórek cytrusów.
Sposób użycia:
Wymieszaj pektynę z cukrem, dodaj mieszankę zgodnie z przepisem i zagotuj. Mieszaj energicznie i dokładnie, by uniknąć grudek. Całkowite rozpuszczenie otrzymuje się po ok. 15 minutach.
Używać w ilości około 0,5 do 1 % całkowitej masy.
Waga netto: 50 g
Skład: pektyna, sacharoza.
Produkt może zawierać orzechy, gluten, jajka, mleko, sezam, łubin i soję- wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są także wymienione składniki.
Środek spożywczy, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, nie wdychać, chronić oczy.
Przechowywanie: po otwarciu chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgocią.
Termin przydatności do spożycia: zawsze minimum 7 miesięcy od daty zakupu.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek