Fior di riso to mąka ryżowa wytwarzana ze zmielonych ziaren ryżu białego.
Jest idealnym zamiennikiem mąki pszennej w diecie bezglutenowej, nie powoduje bowiem podrażnienia przewodu pokarmowego u osób z nietolerancją glutenu.
Niezwykle delikatna- jej smak nie zaburza smaku potrawy.
Idealna do smażenia potraw na chrupko, tworzenia tempury i posypek. Nadaje się do kuchni tradycyjnej i nowoczesnej - na słono i na słodko.
Świetnie sprawdzi się również do przygotowania kremów, budyniów, naleśników, spodów do pizzy.
Sklad: mąka ryżowa.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1489 kJ
Wartość energetyczna: 351 kcal
Tłuszcz: 0,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g)
Węglowodany: 79 g (w tym cukry: 0,4 g)
Błonnik: 1 g
Białko: 7 g
Waga: 0,5 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie