Aquafaba jest to produkt naturalny i roślinny. Otrzymuje się ją poprzez bardzo długie gotowanie roślin strączkowych.
Aquafaba jest popularnym zamiennikiem białka jajecznego. Nadaje się nie tylko dla wegan, a również dla osób ze skazą białkową, dla wszystkich prowadzących zdrowy tryb życia, dla eliminujących gluten w diecie, ale także dla tych, dla których istotna jest zdrowa i wolna od chemicznych dodatków żywność. Wystarczy ubić i powstaje puszysta masa. Można przygotować z niej bezy, delikatne musy, dodawać do zdrowych słodyczy czy robić majonez (bez cholesterolu i o mniejszej wartości kalorycznej od tradycyjnego).
Warunki przechowywania: w temperaturze pokojowe w wilgotności do 60%
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek