Pięciokolorowy zestaw plastycznych lukrów.
Doskonały do tworzenia dekoracji i figurek. Konsystencja i struktura przypominająca modelinę pozwala na łatwe i precyzyjne wykonywanie nawet bardzo skomplikowanych dekoracji. Wałkowanie nie sprawia najmniejszych problemów. Niezastąpiony produkt przy tworzeniu angielskich tortów.
Powierzchnia lukru równomiernie obsycha, dzięki czemu można go szybko dalej dekorować.
Lukier ma delikatny smak i aromat.
Pozwala na wykonywania dowolnych kształtów. Można pisać na nim przy użyciu barwników i spożywczych pisaków. Można także wzbogacić jego strukturę o wzór, używając specjalnych mat.
Do powleczenia ciasta z tortownicy o średnicy 24 cm i wysokości ok. 8-10 cm potrzeba około 75 dag lukru. Lukier po rozwałkowaniu powinien mieć grubość 1/2 cm. Najłatwiej ciasto powlecze się lukrem, rozwałkowując go wpierw na arkuszu papieru do pieczenia, posypanego cienką warstwą cukru pudru.
Niewykorzystany lukier można przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym, z którego zostało usunięte powietrze.
Zestaw zawiera pięć naturalnych kolorów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1700 kJ / 402 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 87,8 g, w tym cukry 86,1 g
- tłuszcz: 5,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
- sól: 0 g
Skład: Składniki żółte: cukier, syrop glukozowy, woda, olej roślinny, gliceryna, emulgator E471, barwnik E161b, regulatory kwasowości E260, E262, stabilizator E413, aromat naturalny.
Składniki niebieskie: cukier, syrop glukozowy, woda, olej roślinny, gliceryna, barwnik E133, E163, emulgator E471, regulatory kwasowości E260, E262, stabilizator E413, aromat naturalny.
Składniki czarne: cukier, syrop glukozowy, woda, olej roślinny, gliceryna, emulgator E471, barwnik E153, regulatory kwasowości E260, E262, stabilizator E413, aromat naturalny.
Składniki zielone: cukier, syrop glukozowy, woda, olej roślinny, gliceryna, emulgator E471, barwnik E133, E153, E161b, regulatory kwasowości E260, E262, stabilizator E413, aromat naturalny.
Skład czerwony: cukier, syrop glukozowy, woda, olej roślinny, barwnik E160a, E163, gliceryna, emulgator E471, regulatory kwasowości E260, E262, stabilizator E413, aromat naturalny.
Producent zamieścił na etykiecie następującą informację: może zawierać śladowe ilości orzechów.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Podkłady są super :) Lekkie i wytrzymałe. Łatwe do oczyszczenia. Polecam!
vinca_minor
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012