Płaskurka to gatunek pszenicy, która zbierana jest sposobem tradycyjnym bez użycia kombajnów.
Ziarna płaskurki zawierają wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, białko, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B.
Mąka z płaskurki polecana jest do wypieku chleba i ciastek - nadaje im wyjątkowy aromat i orzechowy posmak.
Można ją mieszać z innymi mąkami. Nadaje się również do wyrobu makaronów, do zagęszczania sosów i zup a także do produkcji piwa.
Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki.
Produkt może zawierać nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1376 kJ/356 kcal
Białko:13 g
Błonnik:9,6 g
Węglowodany:58 g w tym Cukry:0,9 g
Tłuszcze:2,5 g w tym nasycone tłuszcze:0,7 g
sól:< 0,01
Kraj produkcji: Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice