Płaskurka to gatunek pszenicy, która zbierana jest sposobem tradycyjnym bez użycia kombajnów.
Ziarna płaskurki zawierają wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, białko, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B.
Mąka z płaskurki polecana jest do wypieku chleba i ciastek - nadaje im wyjątkowy aromat i orzechowy posmak.
Można ją mieszać z innymi mąkami. Nadaje się również do wyrobu makaronów, do zagęszczania sosów i zup a także do produkcji piwa.
Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki.
Produkt może zawierać nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1376 kJ/356 kcal
Białko:13 g
Błonnik:9,6 g
Węglowodany:58 g w tym Cukry:0,9 g
Tłuszcze:2,5 g w tym nasycone tłuszcze:0,7 g
sól:< 0,01
Kraj produkcji: Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek