Płaskurka to gatunek pszenicy, która zbierana jest sposobem tradycyjnym bez użycia kombajnów.
Ziarna płaskurki zawierają wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, białko, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B.
Mąka z płaskurki polecana jest do wypieku chleba i ciastek - nadaje im wyjątkowy aromat i orzechowy posmak.
Można ją mieszać z innymi mąkami. Nadaje się również do wyrobu makaronów, do zagęszczania sosów i zup a także do produkcji piwa.
Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki.
Produkt może zawierać nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1376 kJ/356 kcal
Białko:13 g
Błonnik:9,6 g
Węglowodany:58 g w tym Cukry:0,9 g
Tłuszcze:2,5 g w tym nasycone tłuszcze:0,7 g
sól:< 0,01
Kraj produkcji: Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek