Płaskurka to gatunek pszenicy, która zbierana jest sposobem tradycyjnym bez użycia kombajnów.
Ziarna płaskurki zawierają wysoką zawartością składników mineralnych takich jak magnez, białko, fosfor i wapń oraz witaminy A, E, B.
Mąka z płaskurki polecana jest do wypieku chleba i ciastek - nadaje im wyjątkowy aromat i orzechowy posmak.
Można ją mieszać z innymi mąkami. Nadaje się również do wyrobu makaronów, do zagęszczania sosów i zup a także do produkcji piwa.
Składniki: Mąka z pszenicy płaskurki.
Produkt może zawierać nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1376 kJ/356 kcal
Białko:13 g
Błonnik:9,6 g
Węglowodany:58 g w tym Cukry:0,9 g
Tłuszcze:2,5 g w tym nasycone tłuszcze:0,7 g
sól:< 0,01
Kraj produkcji: Polska
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek