Forma do babki z kominem, inspirowana urokliwymi oknami witrażowymi.
Bogaty w dopracowane detale wzór nie wymaga żadnej dekoracji poza prostą, lukrową polewą.
Forma została wykonana z kutego aluminium, najlepszego przewodnika ciepła, którego właściwości sprawiają, że ciasto piecze się równomiernie, zawsze z doskonałym efektem.
Nieprzywieralna powłoka ułatwia wyjmowanie upieczonego ciasta i czyszczenie formy.
Przed użyciem formę należy posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. W celu dokładnego pokrycia zaleca się rozsmarowanie tłuszczu z mąką za pomocą pędzelka.
Aby uzyskać idealne odwzorowanie kształtu, formę należy wypełniać ciastem do 3/4 wysokości, następnie pochylając formę na boki, rozlać ciasto po ściankach (1-2 cm powyżej stanu ciasta).
Przed włożeniem do piekarnika stuknąć kilka razy formą o blat stołu w celu pozbycia się pęcherzyków powietrza z ciasta.
Formę wkładać do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 170-180 stopni Celsjusza.
Ze względu na doskonałe efekty przewodnictwa ciepła formy zaleca się obniżenie temperatury pieczenia (nie dotyczy autorskich przepisów Nordic Ware), podanej w przepisie, o około 15 stopni Celsjusza.
Ciasto należy wyjąć z formy do ostygnięcia (np. na kratkę) dopiero po 10 minutach od wyjęcia z piekarnika.
Formę należy myć ręcznie z dodatkiem delikatnego środka myjącego przy użyciu szczoteczki Nordic Ware.
Wymiary:
Średnica: 25,9 cm
Wysokość: 7,9 cm
Pojemność: 2,1 l
Materiał: kute aluminium
Kolor: srebrny
UWAGA! Nie używać ostrych narzędzi, ostrych gąbek myjących oraz środków chemicznych, ponieważ mogą uszkodzić powierzchnię formy. Nie namaczać formy.
Warstwa nieprzywieralna jest wolna od PFOA i PTFE.
Wyprodukowano w USA.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość

Powłoka nieprzywierająca
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3