Czarne, pomarszczone strąki wanilii, skrywają to, co w niej najlepsze - małe ziarenka, w których skumulowana jest cała esencja tej przyprawy. Czysta wanilia, przygotowana w formie pasty, to bardzo wygodny i unikalny produkt. Gęsty syrop, o mocnym waniliowym aromacie, świetnie sprawdzi się w wielu formach: w lodach, deserach, ciastach, ale też w przypadku sosów i barbeque.Ma postać gładkiego żelu, dzięki czemu świetnie się rozprowadza w ciastach, kremach i potrawach.
Zamknięta w poręczną tubkę z nakrętką.
Dozowanie to ok. 2 - 4 łyżeczki na 250 g mąki.
Skład: inwertowany syrop cukrowy, woda, 15% ekstrakt wanilii bourbon, 2% ziarna wanilii, cukier, substancja zagęszczająca (tragakanta - z naturalnego źródła pochodzenia roślinnego)
.
Wartość odżywcza w 100 g
Energia: 968 kJ/229 kcal
Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 47 g w tym cukry: 46g
Białko: 0,1 g
Sól: 0 g
Waga netto: 50 g

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3