Creme Patisserie Meggle - prosty i szybki w przygotowaniu krem do ubijania na bazie tłuszczów roślinnych, idealna baza do przygotowania deserów, oraz kremów do przekładania i dekorowania tortów, ciast, muffinek.
Wystarczy schłodzić w lodówce do temperatury 6-8 stipni Celsjusza, a następnie ubić mikserem. Creme Patisserie zwiększa swoją objętość czterokrotnie. Po ubiciu jest sztywny, trwały, trzyma kształt i nie opadnie przez długi czas. Można nim udekorować sałatki owocowe, galaretki, ciasta, można przekładać torty lub dekorować przy użyciu rękawa cukierniczego z tylką. Creme Patisserie może być również bazą do przygotowania innych kremów np krem czekoladowy.
Po otwarciu w lodówce temp. max.+8 i zużyć w ciągu 5 dni.
Schłodzić przed ubiciem do temperatury 6-8 stopni Celsjusza.
Skład: Woda, olej palmowy (całkowicie uwodorniony) 25%, cukier 12%, BIAŁKA MLEKA, emulgatory: E 472b, E 322 (SOJA) E 460, E 472e; stabilizatory: E 460, E 466, E 340; aromat; barwnik: beta-karoten.
Wartość odżywcza w 100ml
Wartość energetyczna: 1257 kJ/300 kcal
Tłuszcz: 28 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27g
Węglowodany: 12 g w tym cukry 12g
Białko: 0,8g
Sól: 0,1g
Czekoladę rozpuszczamy i pozostawiamy do wystudzenia. Ubijamy mikserem uprzednio schłodzony Creme Patisserie. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy wystudzoną, ale płynna czekoladę i dalej ubijamy. Następnie dodajemy ubity Creme Patisserie. Krem można użyć do dekoracji lub przedkładania.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek