Czekolady Callebaut to najwyższej jakości, tradycyjne belgijskie czekolady.
Pastylki Callebaut Ruby zawierają i 33,6% kakao. Delikatna czekolada z intensywnym smakiem owoców. Idealna do deserów. Można ją stosować w produkcji sosów czekoladowych, ganache, nadzień, lodów oraz wielu innych czekoladowych deserach. Dzięki zwiększonej zawartości masła kakaowego, czekolada po obróbce termicznej posiada wyjątkowy połysk. Forma niewielkich pastylek ułatwia rozpuszczanie oraz dozowanie czekolady.
Czekolada Ruby, czyli rubinowa, a właściwie różowa, produkowana jest z ziaren kakaowca uprawianego w Ekwadorze, Brazylii i na Wybrzeżu Kości Słoniowej. Swój kolor i lekko owocowy smak zawdzięcza nie dodatkom czy barwnikom, ale specjalnemu procesowi produkcji, opatentowanego przez Barrego Callebauta. Prace nad tym procesem trwały ponad 10 lat, a firma Callebaut jest jedynym dostawcą na świecie czekolady Ruby, która pojawiła się na rynku dopiero 2017 roku.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2352/562 kJ/kcal
Tłuszcz: 35,9 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 22,0 g
Węglowodany: 49 g, w tym cukry: 48 g
Białko: 9,3 g
Sól: 0,26 g
Opinie o :
Czekolada różowa w formie pastylek Ruby (33,6% kakao), 400 g - Callebaut
Kolejny zakup ponieważ zbyt szybko się zużyła. Wyśmienity dodatek dla dzieci w różnym wieku, do różnorakich pyszności a nawet do zwykłej kaszki na mleku na śniadanie.
KKrzysiek
[2022
/11
/27 21
:20:8]
Pierwszy raz zakupiony produkt i sprawdza się doskonale w ciastach (w środku a nie używany jako polewa). Szczególnie ten kolor wygląda intrygująco i trudno się domyślić co znajduje się w cieście po przekrojeniu.
Opinie o :
Czekolada różowa w formie pastylek Ruby (33,6% kakao), 400 g - Callebaut
Kolejny zakup ponieważ zbyt szybko się zużyła. Wyśmienity dodatek dla dzieci w różnym wieku, do różnorakich pyszności a nawet do zwykłej kaszki na mleku na śniadanie.
KKrzysiek [2022 /11 /27 21 :20:8]
Pierwszy raz zakupiony produkt i sprawdza się doskonale w ciastach (w środku a nie używany jako polewa). Szczególnie ten kolor wygląda intrygująco i trudno się domyślić co znajduje się w cieście po przekrojeniu.
KKrzysiek [2021 /11 /14 10 :4:51]