Wysokiej jakości surowiec do produkcji ciast, tortów, deserów, jak również do dekoracji.
Krem roślinny charakteryzuje się śnieżno-białą barwą i jest słodzony cukrem.
Ze względu na wysoką stabilność oraz neutralny, czysty smak, Krem Roślinny Bakels stanowi doskonałą bazę do produkcji wszelkiego rodzaju wyrobów z użyciem tego typu surowca.
Ponadto, można go łączyć ze świeżymi owocami, nadzieniami truflowymi, czekoladą czy budyniem, uzyskując w ten sposób bogatą gamę kremów i musów.
Doskonały efekt smakowy uzyskuje się również ubijając krem roślinny z tradycyjną śmietaną zwierzęcą.
Dzięki technologii utrwalania żywności UHT produkt jest stabilny mikrobiologicznie i bezpieczny w użyciu.
Wskazówki:
- produkt jest bezpośrednio gotowy do użycia,
- dla uzyskania najlepszego efektu schłodzić przed ubiciem do temperatury około +5°C (najlepiej poprzez przetrzymanie w chłodni przez 24h),
- w początkowej fazie ubijać na średnich obrotach, po 1-2 minutach przełączyć na obroty wysokie,
- czas ubijania jest zależny od rodzaju użytej maszyny oraz oczekiwanej konsystencji i objętości (maksymalny przyrost objętości 400%),
- należy uważać, żeby nie ubijać kremu zbyt długo, aby nie wystąpił efekt przebicia,
- w przypadku, gdy nastąpi efekt przebicia defekt można łatwo naprawić poprzez delikatny dodatek mleka lub kolejnej porcji kremu roślinnego (10 - 20%),
- ubity krem przechowywać pod przykryciem w warunkach chłodniczych,
- nie zamrażać przed ubijaniem,
- ubity krem nadaje się do zamrażania.
Skład: woda, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny (z ziaren palmowych), cukier, stabilizator: E466, E420, E460, emulgatory:, E472b, lecytyna SOJOWA, E471, białka MLEKA, sól, aromat, regulator kwasowości:, E340, E331, barwnik: E160a.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Energia: 290 KJ
Energia: 1210 Kcal
Tłuszcze: 28 g w tym tłuszcze nasycone: 26 g
Węglowodany: 11 g w tym cukry mono-disacharydy 9,5 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,06 g

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie