Jeśli lubisz orzechy, to dobrze wiesz, że najlepsze są te przed chwilą wyłuskane ze skorupek - bo pachną, smakują wyśmienicie i mają mnóstwo cennych witamin i mikroelementów.
A jak szybko, łatwo i całkowicie bezpiecznie wyjąć orzechy ze skorupki? Należy użyć tego dziadka - dzięki niemu bez problemów otworzysz wszystkie orzechy - włoskie, laskowe, nawet bardzo twarde orzechy brazylijskie i migdały.
Bez użycia dużej siły, bez rozsypanych kawałków łupin, bez żadnej obawy, że Twoim dłoniom się coś stanie.
To jest takie proste: wkładasz orzecha do dziadka, naciskasz dźwignię (bez żadnego wysiłku), a skorupka pęka. A smakowity i zdrowy orzech czeka na schrupanie.
Dziadek został wyprodukowany w Szwecji z materiałów najwyższej jakości i z dbałością o każdy szczegół. Posłuży Ci długo, baaardzo długo, bo producent udziela na dziadka pięcioletniej gwarancji.
Wysokość: 11 cm
Szerokość (z rączką): 9 cm
Waga: 350 g
Kolor: zielony

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3