Fior di riso to mąka ryżowa wytwarzana ze zmielonych ziaren ryżu białego.
Jest idealnym zamiennikiem mąki pszennej w diecie bezglutenowej, nie powoduje bowiem podrażnienia przewodu pokarmowego u osób z nietolerancją glutenu.
Niezwykle delikatna- jej smak nie zaburza smaku potrawy.
Idealna do smażenia potraw na chrupko, tworzenia tempury i posypek. Nadaje się do kuchni tradycyjnej i nowoczesnej - na słono i na słodko.
Świetnie sprawdzi się również do przygotowania kremów, budyniów, naleśników, spodów do pizzy.
Sklad: mąka ryżowa.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1489 kJ
Wartość energetyczna: 351 kcal
Tłuszcz: 0,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g)
Węglowodany: 79 g (w tym cukry: 0,4 g)
Błonnik: 1 g
Białko: 7 g
Waga: 1 kg
Kraj pochodzenia: Włochy
Caputo to rodzinny młyn, który swoją działalność rozpoczął już w 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
W młynie używane są najlepsze wyselekcjonowane gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3