Mieszanka crème brulée idealna do przygotowania jednego z najbardziej popularnych Francuskich deserów, w szybki i praktyczny sposób.
Do mieszanki wystarczy dodać śmietanę oraz mleko i uzyskamy smaczny i aksamitny deser.
Sposób użycia:
przygotowanie crème brulée 70 g
- mleko 250 g
- śmietanka 200 g
Mieszankę wymieszać z ok. 100 g mleka, unikając tworzenia grudek; następnie dodać resztę mleka i śmietanki do wrzenia, cały czas mieszając. Mieszankę przelać do żaroodpornych foremek i wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Bezpośrednio przed użyciem posypać powierzchnię brązowym cukrem i skarmelizować przy użyciu palnika.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek