Mieszanka crème brulée idealna do przygotowania jednego z najbardziej popularnych Francuskich deserów, w szybki i praktyczny sposób.
Do mieszanki wystarczy dodać śmietanę oraz mleko i uzyskamy smaczny i aksamitny deser.
Sposób użycia:
przygotowanie crème brulée 70 g
- mleko 250 g
- śmietanka 200 g
Mieszankę wymieszać z ok. 100 g mleka, unikając tworzenia grudek; następnie dodać resztę mleka i śmietanki do wrzenia, cały czas mieszając. Mieszankę przelać do żaroodpornych foremek i wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Bezpośrednio przed użyciem posypać powierzchnię brązowym cukrem i skarmelizować przy użyciu palnika.
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek