Mieszanka w proszku o smaku cappuccino idealna do przygotowywania na zimno musów, bawarów i schłodzonych deserów.
Może być używana jako stabilizator do utrwalania i jędrności świeżej, płynnej śmietany podczas ubijania.
Dzięki mieszance desery będą stabilne przy krojeniu i mrożeniu.
Skład:
Sposób użycia:
200 g - lilly
300 g - woda
1 kg - śmietana lub mleko
Do mieszanki dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
stabilizowanie śmietany do tortów:
200 g - lilly
1kg - ubita śmietana 30%
Do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek