Mieszanka w proszku o smaku cappuccino idealna do przygotowywania na zimno musów, bawarów i schłodzonych deserów.
Może być używana jako stabilizator do utrwalania i jędrności świeżej, płynnej śmietany podczas ubijania.
Dzięki mieszance desery będą stabilne przy krojeniu i mrożeniu.
Skład:
Sposób użycia:
200 g - lilly
300 g - woda
1 kg - śmietana lub mleko
Do mieszanki dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
stabilizowanie śmietany do tortów:
200 g - lilly
1kg - ubita śmietana 30%
Do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
Ostatnie opinie o produktach
Rant do pieczenia ciast i tortów prostokątny, regulowany (16 - 32 cm, H12) - DorosioweRanty
polecam! dla siebie i idealny na prezent. Wreszccie nic się nie wylewa a galaretka jest idealnie gładka
goga1313
Posypka cukrowa, maczek zieleń irlandzka (75 g) - SweetDecor
ładny, żywy odcień zieleni, idealny na listki czy murawę do tortu boisko
goga1313
Posypka cukrowa błyszczące perełki mix 5 mm, cztery kolory (40 g) - SweetDecor
bardzo ładne kolory
goga1313
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera