Mieszanka w proszku o smaku cappuccino idealna do przygotowywania na zimno musów, bawarów i schłodzonych deserów.
Może być używana jako stabilizator do utrwalania i jędrności świeżej, płynnej śmietany podczas ubijania.
Dzięki mieszance desery będą stabilne przy krojeniu i mrożeniu.
Skład:
Sposób użycia:
200 g - lilly
300 g - woda
1 kg - śmietana lub mleko
Do mieszanki dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
stabilizowanie śmietany do tortów:
200 g - lilly
1kg - ubita śmietana 30%
Do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek