Mieszanka w proszku o smaku cappuccino idealna do przygotowywania na zimno musów, bawarów i schłodzonych deserów.
Może być używana jako stabilizator do utrwalania i jędrności świeżej, płynnej śmietany podczas ubijania.
Dzięki mieszance desery będą stabilne przy krojeniu i mrożeniu.
Skład:
Sposób użycia:
200 g - lilly
300 g - woda
1 kg - śmietana lub mleko
Do mieszanki dodać wodę i wymieszać, a następnie połączyć ze śmietaną lub mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem na średnich obrotach przez 15 min., odstawić do lodówki. deser można również mrozić.
stabilizowanie śmietany do tortów:
200 g - lilly
1kg - ubita śmietana 30%
Do ubitej śmietany 30% stopniowo dodawać stabilizator lilly ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przy wykorzystaniu śmietany 36% zmniejszyć ilość stabilizatora lilly do 150 g.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek